آخرین خبرها
صفحه اصلی » جرائم اینترنتی و رایانه ای در اصفهان » آموزشی » نمونه لوایح دفاعی از وکیل کیفری در اصفهان

نمونه لوایح دفاعی از وکیل کیفری در اصفهان

دفاع از متهم در قبال اتهام نشر اکاذیب با تصور صحت مطالب منتشره

🖋در مواردی ممکن است که به وکالت از فردی که متهم به نشر اکاذیب است؛ در روند یک پرونده کیفری به عنوان وکیل دخالت داشته باشیم.
🖋در این موارد معمولاً متهم مطالبی را منتشر کرده است که کذب بودن آن محرز است ولذا از این حیث، عنصر مادی جرم، محقق شده و طبعاً برای دفاع از چنین متهمی باید به موضوعات و مؤلفه های دیگری توحه داشته باشیم.
🖋در این راستا ضروری است که بدواً از علم و اطلاع موکل از کذب بودن مطالبی که منتشر نموده است کسب اطلاع کنیم و در صورتی که موکل از کذب بودن مطالبی که منتشر کرده نیز مطلع باشد، طبیعتاً باید از تاکتیک دیگری برای دفاع از موکل در جریان پرونده استفاده کنیم؛ چرا که در صورت وجود ادله مثبته کافی، صدور حکم بر برائت موکل در چنین مواردی امکان پذیر نخواهد بود.
🖋لیکن چنانچه موکل گمان می کرده است که مطالب منتشره از ناحیه وی صحیح است و با این تصور مبادرت به انتشار مطالبی کرده باشد که بر خلاف تصور وی، کذب بوده است، در این صورت اگرچه رکن مادی بزه نشر اکاذیب محقق شده است؛ لیکن بدیهی است که رکن روانی بزه انتسابی به موکل با اشکال مواجه بوده و از این حیث باید دفاع خویش را در این زمینه بر این موضوع متمرکز نمائیم.

مشاوره با بهترین وکلای دادگستری اصفهان در امور کیفری


🖋بدین ترتیب برای دفاع حرفه ای ای موکل در اصفهان  در چنین مواردی، دفاعی به شرح ادامه  تدارک خواهیم دید:

🖋”اگرچه کذب و غیر واقعی   بودن آنچه از ناحیه موکل منتشر گردیده است، ثابت است و در این زمینه مناقشه ای وجود ندارد؛ لیکن نظر به اینکه موکل از کذب بودن مطلب مورد انتشار مطلع نبوده و چنین تصور می کرده که مطلب منتشره صحیح بوده و با این اعتقاد مبادرت به انتشار آن مطالب نموده است؛ لذا به واسطه فقدان رکن روانی جرم، نمی توان بزه ارتکابی را متوجه موکل نمود؛

زیرا با عنایت به اینکه مقدمه تحقق سوء نیت و عنصر روانی، علم و اطلاع است و در مانحن فیه، موکل فاقد علم و اطلاع نسبت به کذب بودن مطالبی که منتشر کرده بوده است؛ لذا اصولاً مقدمه لازم برای تحقق رکن روانی جرم محقق نبوده تا بتوان موکل را واجد عنصر روانی در مقام ارتکاب رفتار انتسابی دانست و نتیجتاً با عنایت به اینکه موکل به اشتباه تصور می کرده آنچه که بیان می کند حقیقت است نه دروغ، لذا نمی توان بزه نشر اکاذیب را به دلیل فقد رکن معنوی متوجه موکل دانست و بدین ترتیب با چنین دفاعی، مستنداً به اصل 37 قانون اساسی و ماده 120 قانون مجازات اسلامی، از دادسرا یا دادگاه رسیدگی کننده حسب مورد تقاضای صدور قرار منع تعقیب یا حکم برائت موکل را می نمائیم.”

 

وکیل فرزاد جوادی نژاد:

هر کس به قصد ضرر زدن به دیگران یا تشویش اذهان عمومی اقدام به بیان اکاذیب کند، مجرم محسوب می‌شود. جرم نشر اکاذیب از جرایم مطلق است و تحقق آن موکول به وقوع نتیجه ضرر یا تشویش نیست. در اظهارجرم نشر اکاذیب اعمال معینی به شخص یا اشخاص نسبت داده نمی‌شود.

بلکه اخبار یا مطالب بی‌اساس به‌طور کلی اظهار می‌شود. عناوین نشر اکاذیب یا اشاعه اکاذیب برگرفته از متن ماده ۶۹۸ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی و شامل هر دو مصداق اعمال مجرمانه جرم یعنی اظهار جرم نشر اکاذیب و جرم انتساب اعمال خلاف حقیقت به دیگران است. به موجب ماده ۶۹۸ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، «هرکس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هر گونه اوراق چاپی یا خطی با امضا یا بدون امضا اکاذیبی اظهار کند یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت راساً یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد، اعم ازاینکه از طریق مزبور به نحوی از انحا ضرر مادی یا معنوی به غیر وارد شود یا خیر، علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از دو ماه تا دو سال یا شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم شود.»در این ماده، قانونگذار «اظهار کردن» را به عنوان رفتار مرتکب شرط وقوع جرم دانسته است. اظهار کردن در مفهوم متداول، مترادف گفتن است اما در لغت به ‌معنای فاش کردن، آشکار کردن، بیان کردن و گفتن است که بیشتر معنای آشکار و فاش کردن مد نظر مقنن بوده است بنابراین ظاهر یا علنی شدن کذب ضروری است.

 

 وکیل دعاوی کیفری

دعاوی کیفری

─ حقوق جزای اختصاصی (1) جرایم علیه اموال و مالکیت

── اختلاس

── انتقال مال غیر

── تبانی برای بردن مال غیر

── تحصیل مال از طریق نامشروع

── تصرف عدوانی

── ثبت ملك غیر

── خرید مال مسروقه

── خیانت در امانت

── سرقت

── سوء استفاده از سفید امضاء یا سفید مهر

── صدور چك بلامحل

── فروش مال غیر

── کلاهبرداری

── مزاحمت و ممانعت از حق

── معامله به قصد فرار از دین

── معامله معارض

─ حقوق جزای اختصاصی (2)جرایم علیه مصالح عمومی کشور

── اخلال در نظام اقتصادی كشور

─── احتكار کالا

─── اشاعه اکاذیب

─── پول تقلبی

─── تعزیرات

─── جعل و استفاده از سند مجعول

─── رشا و ارتشا (رشوه)

─── قلب سکه

─── قماربازی و ربا خوار

این مطلب را نیز بخوانید

بهترین وکیل کیفری اصفهان

7 نکته تخصصی در*** پرونده رابطه نامشروع در اصفهان***

10 نکته با بهترین وکیل رابطه نامشروع در اصفهان اگر در حال مطالعه این مطلب …

بهترین وکیل حق حبس اصفهان

نکات دفاع در پرونده حق حبس و تمکین با وکیل تمکین و خانواده اصفهان

نکات دفاع حقوقی و فقهی  در پرونده حق حبس و تمکین با  بهترین وکیل تمکین …

بهترین وکیل ضرب و جرح اصفهان

وکیل پرونده ضرب و جرح در اصفهان

چند نکته در دفاع در پرونده ضرب و جرح  با وکیل ضرب و جرح در …